Dzsezva 160ml, más néven cezve, ibrik, ami nem más, mint egy hosszú nyelű rézedény. Aminek segítségével elkészíthetjük otthon vagy szabad tűzön is török kávénkat. Kávé italunk elkészítése nem bonyolult, de kellő odafigyelést és egy kis gyakorlatot igényel. Dzsezvánkba egy egységnyi vizet töltünk, ami körülbelül egy deciliter és ehhez adjuk a cukrot, aki igényli, illetve a két púpos kávéskanálnyi finomra őrölt kávét. Aki szereti, kardamommal ízesítheti eredeti török kávé receptura szerint. A melegítés során meg kell várnunk, hogy az őrleményünk leszálljon a Dzsezva aljára és csak ez után keverhetjük meg néhányszor és még felforrás előtt félrehúzzuk, majd a hevítést kétszer, háromszor megismételjük. A megfelelő elkészítés jutalma a vastag kávéhab. Amit csészénkbe kanalazva és ráöntve az igazi török kávét, már élvezhetjük is a Közel-Keleti íz világot.
- Könnyen tisztán tartható
- Használata egyszerű
- Mindenhova magunkkal vihetjük